جمعه 22 فروردين 1404
دانشکده علوم پزشکی
صفحه اصلی
مرکز در یک نگاه
گواهی ملی اعتبار بخشی
درباره ی بیمارستان
چارت سازمانی
چارت فرماندهی
سیاست های اصلی بیمارستان
میز خدمت
نوبت دهی بیمارستان سینا
ازمایشگاه
متخصصان درمانگاه
ارتباط با ما
تماس با بیمارستان
دفترچه تلفن بیمارستان
مدیر مرکز
نوبت دهی
جوانی جمعیت
نظارت همگانی
کتابخانه مرکزی
میز خدمت
تاریخ :
سه شنبه 23 آبان 1402
کد
220
لینک کوتاه
:
پیشگیری از دیابت
کارگاه آموزشی پیشگیری از دیابت در مرکزآموزشی درمانی سینا
در مورخه 23 آبان 1402 با هدف پیشگیری و کنترل دیابت، مرکز اموزشی درمانی سینا کارگاه آموزشی در همین راستا برگزار کرد . گروه هدف این کارگاه، مراجعه کنندگان محترم بیمارستان سینا در همه رده های سنی خصوصا بالای 18 سال بود.
این کارگاه با همکاری کارشناس آموزش و کارشناس تغذیه بیمارستان سینا برگزار شد و به سوالات مراجعه کنندگان پاسخ داده شد.
دیابت
این بیماری زمانی اتفاق میافتد که بدن شما قادر به جذب قند (گلوکز) به سلولهای خود و استفاده از آن برای تولید انرژی نباشد. این نقص باعث ایجاد قند اضافی در جریان خون میشود. دیابت کنترل نشده میتواند منجر به عواقب جدی شود و به طیف وسیعی از اندامها و بافتهای بدن، از جمله قلب، کلیهها، چشمها و اعصاب آسیب برساند.
انسولین هورمونی است که توسط پانکراس یا همان لوزالمعده، اندامی که در پشت معده قرار دارد، ساخته میشود. پانکراس، انسولین را در جریان خون آزاد میکند. انسولین حکم کلید را دارد که قفل در دیواره سلولی را باز میکند و به گلوکز اجازه میدهد تا وارد سلولهای بدن شود. گلوکز، سوخت یا انرژی مورد نیاز بافتها و اندامها را برای عملکرد مناسب فراهم میکند. در افراد دیابتی یکی از حالتهای زیر رخ میدهد: ۱- پانکراس انسولین تولید نمیکند یا اگر تولید کند، مقدارش کافی نیست. ۲- پانکراس انسولین تولید میکند، اما سلولهای بدن به آن پاسخ نمیدهند و نمیتوانند آنطور که باید از آن استفاده کنند. اگر گلوکز نتواند وارد سلولهای بدن شود، در جریان خون باقی میماند و سطح گلوکز خون افزایش مییابد.
دیابت زمانی اتفاق میافتد که گلوکز نتواند وارد سلولهای بدن شود، در جریان خون باقی بماند و سطح گلوکز خون را افزایش دهد.
علائم دیابت کدامند؟
افزایش تشنگی
احساس ضعف و خستگی
تاری دید
بیحسی یا گزگز شدن دست یا پا
زخمها یا بریدگیهایی که به کندی بهبود مییابند
کاهش وزن بدون برنامهریزی
تکرر ادرار
عفونتهای مکرر بدون دلیل
خشکی دهان
دیابت نوع ۱ بیشتر در کودکان، نوجوانان و جوانان رخ میدهد و علائم آن میتواند به سرعت، طی چند هفته یا چند ماه ایجاد شود. همچنین علائم اضافی آن شامل تهوع، استفراغ یا درد معده و عفونتهای قارچی یا عفونتهای دستگاه ادراری است.
دیابت نوع ۲ و پیش دیابت در بزرگسالی اتفاق میافتد. ممکن است شما اصلاً علائمی نداشته باشید یا متوجه آن نشوید، زیرا در طی چندین سال و به کندی رخ میدهد.
در دیابت بارداری نیز، زنان باردار متوجه علائم آن نمیشوند و این متخصص زنان و زایمان است که شما را از نظر دیابت بارداری بین هفتههای ۲۴ تا ۲۸ آزمایش میکند.
نوشته شده
در
سه شنبه 23 آبان 1402
ساعت
11
توسط
روابط عمومی بیمارستان سینا
ویرایش شده
توسط
روابط عمومی بیمارستان سینا
برچسب ها
روابط عمومی
دانشکده علوم پزشکی
بیمارستان سینا مراغه
کنترل بیماری دیابت